Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@20:12:37 GMT

سقوط بی سابقه ارزش پول ملی افغانستان

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۰۰۸۰

سقوط بی سابقه ارزش پول ملی افغانستان

به گزارش ایرنا،منابع در بازار مبادلات ارزی در سرای ‌شهرازده کابل می‌گویند: "ارزش یک دلار در برخی معاملات در کابل۱۱۴ تا ۱۱۷ افغانی مبادله شده است که این پایین‌ترین ارزش پول ملی افغانستان در برابر دلار پس از چاپ و توزیع اسکناسهای جدید در این کشور است. "

در سال ۲۰۰۳، پس از انتشار و توزیع اسکناس‌های جدید،‌ یک دلار معادل ۴۳ افغانی معامله می‌شد، و در روزهای پیش از سقوط کابل به دست طالبان، یک دلار به ۸۷ افغانی رسیده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمدعلی جاوید» یکی از صرافان سرای شهزاده کابل به ایرنا گفت که  با  بسته شدن سرای شهرزاده روز گذشته هر دلار آمریکا با ۱۱۴ تا ۱۱۷ دلار مبادله شد.

وی اظهارداشت با سقوط بی سابقه ارزش افغانی ،سرای شهرزاده به عنوان بزرگترین مرکز  مبادله پول خارجی بسته شد که این اقدام شوک  بزرگی به  بازار ارز وارد کرد.

او تصریح کرد با سقوط ارزش "افغانی"قیمت برخی از  کالاها از قبیل گاز مایع ،روغن و مواد خوراکی در افغانستان به  شدت افزایش یافت .

بانک مرکزی افغانستان در اطلاعیه‌ای  اعلام کرد تلاش می کند ارزش پول ملی این کشور  را در مقابل  ارزهای خارجی حفظ کند.

این در حالی است که بانک جهانی روز شنبه اعلام کرد که با آزاد سازی ۲۸۰ میلیون دلار از پول های مسدود شده افغانستان به برنامه جهانی غذا و صندوق  حمایت از کودکان سازمان ملل موافقت کرده است.

تعدادی از صرافان علت کمبود دلار در بازار را احتکار، کاهش صادرات و واردات  دلار و مسدود شدن پول های این کشور در کشورهای غربی عنوان کردند.

طالبان برای حفظ ارزش پول افغانی، معاملات با ارزهای خارجی را منع کرده است. مقام‌های طالبان تاکید داشتند که "وضعیت اقتصادی و منافع ملی کشور ایجاب می‌نماید همه افغان‌ها در داد و ستد از پول افغانی استفاده نمایند."

صندوق بین‌المللی پول در گزارشی گفته است ذخایر دلار بانک‌های افغانستان رو به کاهش است و اگر  طالبان نتواند "ارز نقدی" وارد بازار کند، ممکن است که بانک‌های این کشور مجبور شوند، درهای خود را ببندند.

این نهاد گفته است، اجرای حواله‌ها و نقل و انتقالات پولی در مقیاس کوچک باید صورت بگیرد.

پیش از سقوط افغانستان به دست طالبان، بانک مرکزی این کشور با فروش منظم دلار سعی می‌کرد مانع سقوط ارزش پول ملی (افغانی) شود.

به گفته ناظران، کمبود نقدینگی در عین حال، منجر به کاهش قدرت خرید مردم، افزایش قیمت کالاهای اساسی و همچنین تاثیر منفی بر واردات کالاهای ضروری شده است.

این در حالی است که، برنامه توسعه ملل متحد، پیش بینی کرده است که با تداوم بحران‌ جاری اقتصادی، احتمال دارد که حدود ۹۷ درصد از جمعیت افغانستان به زیر خط فقر بروند.

مقام‌های طالبان برای حل بحران اقتصادی افغانستان، بارها خواستار آزاد کردن ذخایر ارزی در بانک‌های آمریکا شده است.

آمریکا در پی به قدرت رسیدن طالبان، حدود ۹ میلیارد دلار از دارایی خارجی افغانستان را مسدود کرده است و از آزاد کردن آن بنابر نگرانی‎‌های این کشور از وضعیت حقوق بشری و مسایل امنیتی، خودداری کرده است.

برچسب‌ها نرخ ارز توسعه اقتصادی تحولات افغانستان پروندهٔ خبری تحولات افغانستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نرخ ارز توسعه اقتصادی تحولات افغانستان نرخ ارز توسعه اقتصادی تحولات افغانستان ارزش پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۰۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان

حسین ابراهیم طاها دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در اجلاس عمومی این سازمان با اشاره به افغانستان گفت سازمان همکاری اسلامی تعامل خود با طالبان را در چارچوب رویکرد بشردوستانه و گفتگوی سازنده ادامه می‌دهد.

وی در ادامه نیز از کشورهای عضو خواست تا از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان که تحت نظارت و مدیریت بانک توسعه اسلامی قرار دارد به تلاش‌های بشردوستانه سازمان همکاری اسلامی در افغانستان کمک کنند.

پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» از 4 تا 5 می (15 تا 16 اردیبهشت) در گامبیا در حال برگزاری است.

گفتنی است «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز به همراه هیئتی به نمایندگی از هیئت حاکمه افغانستان در این اجلاس شرکت کرده است.

به گفته بلخی، هیئت طالبان قرار است در حاشیه این دیدار با مقامات عالی سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان کشورهای عضو پیرامون مسائل دوجانبه و چندجانبه گفتگو کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • ببینید | گلایه آیت الله هاشمی از بی ارزش شدن پولی ملی/ افغانی‌ها و عراقی‌ها ما را مسخره می کنند
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران