Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@16:20:20 GMT

رئیس بانک مرکزی افغانستان متواری شد

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۴۱۷۹۵

رئیس بانک مرکزی افغانستان متواری شد

به گزارش ایرنا به نقل از رویترز ، اجمل احمدی با انتشار چند توییت روز دوشنبه نحوه کار خود در بانک مرکزی تا زمان رسیدن طالبان به دروازه های کابل و همچنین فرار با یک پرواز نظامی را تشریح کرد.

وی اعلام کرد: لازم نبود که کار اینگونه به پایان برسد. از فقدان هرگونه طرح و برنامه ای از سوی رهبران افغانستان منزجر شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان را در فرودگاه دیدم که بدون اطلاع دادن به دیگران در حال ترک کشور بودند.

احمدی حدود یک سال پیش به عنوان سرپرست بانک مرکزی افغانستان منصوب شد . او پیشتر در خزانه داری آمریکا و همچنین بانک جهانی و در بخش خصوصی کار کرده بود.

وی با اشاره به ادعاهای برخی رهبران شبه نظامیان طرفدار دولت مبنی بر اینکه تسلیم ارتش در شمال افغانستان نتیجه یک توطئه بوده است گفت: باور این مساله دشوار است اما این مساله مشکوک است که چرا نیروهای امنیتی ملی به این سرعت پست خود را ترک کردند. مسائلی در این زمینه بدون توضیح مانده است.

وی خاطرنشان کرد که روز شنبه جلساتی برای اطمینان دادن به بانکها و صرافیها داشته تا آنها را آرام سازد و نمی تواند باور کند که این جلسات یک روز پیش از سقوط کابل بوده است. وی افزود که پول افغانستان به ۱۰۰ افغانی دربرابر دلار کاهش یافته که کاهشی در حدود ۲۳ درصد است.

با ادامۀ اوضاع نابسامان کنونی، روز شنبه ارزش پول افغانی در برابر ارزهای خارجی بخصوص دلار آمریکا بطور بی سابقه ای کاهش یافت و بانک‌ها شاهد  هجوم مردم بود. در اوایل روز شنبه ارزش یک دلار در بازار کابل نزدیک به ۱۰۰ افغانی رسید، اما در پایان روز دوباره به حدود ۸۷ افغانی کاهش یافت.

برچسب‌ها طالبان بانک مرکزی تحولات افغانستان محمد اشرف غنی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: طالبان بانک مرکزی تحولات افغانستان طالبان بانک مرکزی تحولات افغانستان محمد اشرف غنی بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی چین طلایی شد

بانک مرکزی چین در ماه آوریل طلای بیشتری به ذخایر خود اضافه کرد.

به گزارش ایسنا، داده‌های رسمی نشان داد که بانک مرکزی چین ۶۰ هزار اونس تروا طلا را در ماه آوریل به ذخایر خود اضافه کرد و دوره خریدهای متوالی را با وجود قیمت‌های بالای طلا به ۱۸ ماه افزایش داد.

تقاضای پناهگاه امن، ناشی از عدم اطمینان ژئوپلیتیکی و اقتصادی و همچنین خرید مداوم بانک مرکزی، به افزایش قیمت طلا در دوره مارس تا آوریل کمک کرد و قیمت طلا به رکورد ۲۴۳۱ دلار و ۲۹ سنت در هر اونس در ۱۲ آوریل رسید.

داده‌ها نشان می‌دهد چین در پایان آوریل ۷۲.۸۰ میلیون اونس طلا در اختیار داشت که در مقایسه با ۷۲.۷۴ میلیون اونس در ماه قبل از آن افزایش داشت. ارزش ذخایر طلای چین از ۱۶۱.۱ میلیارد دلار به ۱۶۸ میلیارد دلار افزایش یافت.

تقاضا از سوی بانک‌های مرکزی جهانی برای طلا به مدت دو سال افزایش یافته است و از قیمت‌ها حمایت می‌کند. شورای جهانی طلا انتظار دارد بانک‌های مرکزی جهانی در سال ۲۰۲۴ خرید خود را در مقایسه با ۱۰۳۷.۴ تن سال گذشته کاهش دهند اما آنها را بالاتر از قبل از سال ۲۰۲۲ نگه دارند.

بر اساس گزارش رویترز، طبق گزارش شورای جهانی طلا، بانک خلق چین با خرید خالص ۷.۲ میلیون اونس یا ۲۲۴.۹ تن، بزرگترین خریدار بخش رسمی طلا در سال ۲۰۲۳ بود که بیشترین خرید از حداقل سال ۱۹۷۷ در یک سال گذشته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • بانک دی در مسیر کاهش شناوری سهم و افزایش سرمایه نقدی 
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!