Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-08@19:31:25 GMT

قاچاق ارز صدای بانک مرکزی افغانستان را درآورد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۸۰۴۵۰

بانک مرکزی افغانستان با انتشار بیانیه ای نسبت به قاچاق دلار از این کشور به کشورهای همسایه ابراز نگرانی کرده و هشدار داده که این اقدامات می تواند بیش از پیش بر ارزش افغانی در برابر دلار تاثیر بگذارد.

در طی هفته گذشته، ارزش افغانی، پول ملی افغانستان در برابر دلار آمریکا دستخوش نوسان شده و بین 73 تا 78 افغانی به ازای هر دلار معامله شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله موجب نگرانی هایی‌در میام مردم، تجار و مقامات افغان شده است. مقامات بانک مرکزی افغانستان گفتند این وضعیت به دلیل افزایش قاچاق ارز از افغانستان تشدید شده است.

خلیل صدیق، رئیس کل بانک مرکزی افغانستان گفت، تنش میان ایران و آمریکا یکی از دلایل قاچاق ارز به ایران است که منجر به افت ارزش پول ملی افغانستان شده است.

صدیق افزود: «دلارها از طریق مزارشریف و از هیرتان به ازبکستان، دوبی و کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق می شوند و این پول در این کشورها در حساب بانکی برخی افراد سپرده گذاری می شود و یا به صورت نقدی به اشخاص پرداخت می گردد.»

نتیجه بررسی ها نشان می دهد، قاچاقچیان در ازای انتقال هر دلار آمریکا به هرات حداقل یک افغانی منتفع می شوند.

بر این اساس اگر یک قاچاقچی 10 هزار دلار آمریکا از هرات به شهر مشهد انتقال دهد، 1100 دلار سود عایدش خواهد شد.

نجیب الله کابلی، رئیس حزب مشارکت ملی افغانستان در کنفرانسی خبری گفت، دولت باید جلوی قاچاق ارز را بگیرد. وی افزود: «وقتی به فروشگاه می روید آنها اول از شما تومان می خواهند بعد افغانی. اگر شما به فروشگاهی در جلال آباد بروید، فروشنده ابتدا از شما روپیه پاکستان و بعد افغانی می خواهد. میلیونها دلار ارز روزانه به ایران قاچاق می شود. چرا دولت جلوی این کار را نمی گیرد؟»

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: قاچاق دلار پول بانک مرکزی ارز رئیس کل بانک مرکزی ایران و آمریکا ایران حاشیه خلیج فارس مشهد حزب مشارکت پاکستان دولت افغانستان بانک مرکزی قاچاق ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۸۰۴۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم

یک اقتصاددان گفت: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابرتورم شویم. - اخبار اقتصادی -

عباس علوی راد کارشناس مسائل پولی و بانکی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز با وقوع جنگ غزه از سال گذشته شروع شد، گفت: در آن زمان می دانستیم که این افزایش قیمت گذراست، چراکه اعلام شد ایران در ایجاد این جنگ نقشی نداشته است و با گذشت 15 روز هم قیمت دلار بازگشت. 

وی افزود: ما بعد از آن مواجهه با مجموعه‌ای از شوک‌ها همانند موج‌های دریا به صورت سریالی مواجه هستیم که غیراقتصادی بوده است و تا همین چند وقت پیش که آخرین اتفاق یعنی حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران رخ داد، شاهد التهاب در بازار بودیم که دلیل اقتصادی ندارد؛ بنابراین دیدیم که نرخ‌ها به سرعت تعدیل شد. در واقع در اینجا با موضوع اقتصادی مواجه نیستیم  بلکه مکانیزم آن از نوع انتظاراتی است.

علوی راد اظهار داشت: اقتصاد ما تحریم است و طبیعتا فعالان اقتصادی برای تامین ارز نگران می شوند و با توجه به تورم موجود، افراد برای مراقبت از منابعشان وارد عمل می شوند و دو فشار انتظاراتی از 2 کارگزار اصلی وارد می شود. یعنی این فضای ناامنی در شرایط سیاسی فعلی کشور دو گروه ذینفع نرخ ارز را تحت تاثیر قرار می دهد که شامل آن هایی که فعالیت مولد انجام می دهند و افرادی که به دنبال مراقبت از دارایی هایشان هستند می شود که نتیجه این موضوعات باعث فشار بر بازار ارز است. 

باید بار دیگر همچون گواهی سپرده 30 درصدی، نقدینگی را جذب کنیم

این کارشناس اقتصادی با ارائه پیشنهاداتی به بانک مرکزی ادامه داد: من به عنوان یک کارشناس اقتصادی در شرایطی مثل التهابات اخیر پیشنهاد می کنم بانک مرکزی باید از هر ابزاری که می تواند، استفاده کند تا مردم با اطمینان بیشتری نسبت به حفظ ارزش پولشان فعالیتی انجام دهند. به نظر من این گواهی سپرده 30 درصد را می توان با چند شرط، یک دور دیگر تکرار کرد. شرط اول این است که جابه جایی حساب در کار نباشد و کسی از این حساب برندارد و به بانک دیگری منتقل کند، بلکه سپرده جدیدی شارژ کند که این پیشنهاد برای کوتاه مدت کارساز است. 

وی افزود: بانک مرکزی باید با ابزارهای حاکمیتی که در اختیارش است، بتواند بخشی از این نقدینگی که روی بازار ارز فشار می‌آورد را جذب کند و می تواند به دید کوتاه مدت 6 ماهه روی این موضوع کار کند. من معتقدم نرخ سود برای جذب سپرده های مردم در این طرح باید به 35 درصد برسد. باید زمان های مختلف 3 ماهه، 6 ماهه و یک ساله را مدنظر قرار دهند تا افراد مختلف با درجه ریسک پذیری متفاوت، حق انتخاب داشته باشند. 

علوی راد در پایان با بیان اینکه یک متغیر بنیادین به نام رشد نقدینگی که بر نرخ ارز اثر می گذارد، به کمتر از 25 درصد که هدفگذاری بانک مرکزی بود رسیده است، اظهار کرد: اگر رشد نقدینگی کنترل نشده بود، ممکن بود تورم از کنترل خارج شود و دچار ابَرتورم شویم، البته چون در شرایطی هستیم که جامعه نمی تواند این موضوعات را لمس کند، نمی تواند ارزش کار بانک مرکزی را هم به خوبی درک کند. کنترل ترازنامه بانک ها، کاهش نرخ رشد پایه پولی و کاهش نرخ رشد نقدینگی مجموعه ابزارهایی بود که از شدت آسیب‌ها کم کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ببینید | گلایه آیت الله هاشمی از بی ارزش شدن پولی ملی/ افغانی‌ها و عراقی‌ها ما را مسخره می کنند
  • رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲
  • بانک مرکزی چین طلایی شد
  • هزینه‌ ساخت برج ایفل را مردم کدام کشور پرداختند؟
  • چرا داده‌های نرخ تورم بانک مرکزی شفاف نیست؟
  • این بنر عجیب از شهرداری در مترو صدای همه تهرانی‌ها را درآورد! +تصویر
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم